Ajuinlei1 kondigt themapark Connected Living aan en verwelkomt de Belgische IoT start-up AllThingstalk

GENT, 26 januari, 2015 – Na de lancering van het concept Connected Living in december 2014 kondigt serieel ondernemer Chris Raman de volgende fase aan: een themapark rond Connected Living.

Connected Living breekt razendsnel door. Connected auto’s, smart boxes en robots die verwarming en verlichting aansturen zijn slechts het begin. Naarmate apps en devices meer met elkaar in verbinding staan, nemen de mogelijkheden toe om kosten en energie te besparen. Dit is een geweldige uitdaging. Het concept van Connected Living, dat ervoor zorgt dat ons werk, ons huis en onze steden permanent met elkaar in verbinding staan, en ‘het internet der dingen’ zijn geen toekomstdromen. Ze zijn nu al zichtbaar.

‘We willen met Ajuinlei1 nog een stap verder gaan’, zegt Chris Raman. ‘De manier waarop klassieke bedrijven in Silicon Valley de rol vervullen van incubator voor start-ups kennen we hier nog niet. Nochtans zorgt het community-gevoel daar voor zeer sterke win-wins tussen klassieke ondernemingen en start-ups. Wij willen de kruisbestuiving naar een hoger niveau tillen en een samenwerking 3.0 opzetten tussen klassieke ondernemingen, start-ups en de creatieve sector. Ajuinlei1 is daar een zeer geschikte locatie voor. De jongste tien jaar zetten tientallen starters hier met nieuwe technologieën hun eerste stappen naar succesvolle ondernemingen. Ajuinlei1 is een eco-netwerk dat voor partnerships zorgt. Elk bedrijf dat bereid is om zijn eigen ervaringen te delen, kan hier enorm veel voordeel uithalen.’

 

Het Connected Living-concept in Gent is het eerste in Europa dat ervoor zorgt dat werk, huis en stad permanent met elkaar in verbinding staan en dat mikt op samenwerking 3.0 in de echte zin van het woord.

IoT- bedrijf (Internet of Things) AllThingsTalk is de eerste start-up die zich aansluit bij het concept en die voor de digitale wereld 3.0 een IoT Start-up incubator wil creëren. De IoT-methodologie, ontwikkeld door Tom Collins van AllThingsTalk, zal ook worden toegepast in deze Incubator. Deze methodologie is een open source initiatief, ondersteund door experts in verschillende domeinen.  

‘Hoewel Internet of Things een belangrijke motor is voor innovatie en samenwerking, draait het in de eerste plaats om nieuwe businessmodellen die ontstaan wanneer creatieve mensen nadenken over wat nodig is om een duurzame economie op te bouwen en van de wereld een betere plaats te maken om te leven. Het Connected Living-concept van Ajuinlei1 ligt helemaal in de lijn van deze visie. Daarom zijn we naar hier verhuisd’, zegt  Peter Leemans.

De  ‘IoT Start-up incubator’ zal Europese bedrijven die in dit domein actief zijn helpen om hun ‘time to market’ aanzienlijk te versnellen en dus sneller winst te boeken. Essentiële diensten, interactie met de juiste doelgroepen, waardevolle marktkennis en toegang tot de belangrijkste Europese kanalen staan vanuit Ajuinlei1 ter beschikking.   

Tijdens de lanceringsperiode krijgen IoT-startups de kans om een co-working space te huren voor slechts 285 euro per maand. Daarbij kunnen ze gebruik maken van secretariaatsdiensten, extra personeel, belastings- en wettelijk advies en alle andere adviezen die van belang zijn om in Europa een bedrijf te runnen. 

Voor meer info over de IoT Start-up Incubator: [email protected] of +32 9 269 52 11

Over Ajuinlei1 BVBA

Ajuinlei1, de eerste IoT Connected Living incubator, is gehuisvest in een prachtig 19de-eeuws neoklassiek herenhuis, ingericht met de modernste technologie. Dat zorgt voor een unieke omgeving met een bewezen track record rond creativiteit en productiviteit. Zie www.ajuinlei1.be

About AllThingsTalk

AllThingsTalk is een innovatief Belgisch bedrijf, actief in de nieuwe digitale wereld waarin consumenten gebruik maken van connected producten en diensten. Dat leidt tot nieuwe businessmodellen voor organisaties, voor de industrie en voor de overheid. De basis is een open en schaalbaar  IoT-platform waarop de cyberwereld, de sociale wereld en de fysieke wereld worden samengebracht voor producten en diensten van morgen. Voor meer informatie: www.allthingstalk.com

 

 

Meer informatie?
Contacteer ons
09 269 52 11

Deel deze pagina:

foto van Rombaut Valentijn en Joris
Ajuinlei 1 was voor RMBT een opstap naar de ondernemerswereld. Van hieruit konden we samen onze creatieve ideeën vormgeven.
Joris & Valentijn Rombaut, Rombaut bvba
foto van Jochen Boeykens
De Ajuinlei is een broedplaats voor entrepreneurs. Je komt doorheen je hele carrière telkens opnieuw mensen tegen die daar zijn begonnen.
Jochen Boeykens, ZoekAdvocaat.be
In de professionele ontwikkeling van Volstok is Ajuinlei1 onontbeerlijk geweest, als een solide brug tussen opstart en groei, ademruimte voor je in het diepe springt.
Wouter Sel, Volstok
Ajuinlei 1 biedt open en vrije ruimte aan, maar dan erg professioneel omkaderd. Een ideale step up voor een start-up.
Kenneth Saey, G-Flux