In-residence coaches

Naast onze residentiële coaches, staan ook onze in-residence coaches klaar. Elke coach heeft zijn eigen aanvullende specialiteit en is, meestal op specifiek verzoek, regelmatig aanwezig. Je kan je na afspraak steeds tot hen richten.

 • foto van Alexander Van De Rostyne

  Alexander Van de Rostyne

  Wanneer de waan van de dag getemperd mag worden, de honger naar morgen dient aangewakkerd, het doel van overmorgen moet worden bereikt, onverbiddelijk inzake  de eisen naar mens en actie, en dat allemaal zonder onszelf buitensporig au sérieux te nemen!

 • foto van Bart De Waele

  Bart De Waele

  Bart De Waele startte (samen met anderen) een aantal bedrijven in de digitale sector op: Netlash/Wijs, Talking Heads, Metatale, Tagger.fm, Custmz, Ncube, Darwin Analytics… Sommige werden een succes, anderen niet. Zijn ervaring probeert hij nu door te geven in het ecosysteem van Heaven Can Wait. Diezelfde ervaring, in combinatie met zijn kennis over digitale marketing en communicatie, kan hij ook delen op Ajuinlei1.

 • Bart Vandesompele

  Bart Vandesompele is algemeen directeur van het Film Fest Gent, het grootste filmfestival van België en het grootste festival van Gent. Hij heeft een verleden als o.a. directeur communicatie bij gsm-operator BASE, bekend als challenger van gevestigde waarden en telecom marktleiders. Zijn kennis en ervaring rond hoe belangrijk het is om het verschil te maken in bestaande organisaties kan jonge en ervaren ondernemers inspireren. Of zoals Einstein zei: 'the definition of insanity is to keep doing the same things over and over again and expect a different result.'

 • foto van Bruno Desmet

  Bruno Desmet

  Bruno Desmet werkt bij The House Of Sales. Zij helpen klanten om hun commerciële activa om te zetten in euro's op de meest efficiënte manier. Vooral bedrijven met verkoopcultuur investeren meer dan ooit in de verbetering van hun verkoopapparaat, de motor van hun groei.

 • foto van Bryan Cassady

  Bryan Cassady

  Bryan Cassady has set up 8 companies in 5 different countries. He is driven by the challenge of new business initiatives. He loves working with start-ups to become profitable businesses. He is also a lecturer (New Product Marketing ( KU Leuven), Innovation (Solvay)) and coach ( Iminds, Founders Institute, Fast Track Flanders, ACE.) He has set up and is the managing director of Fast Bridge Consulting. 

 • Dirk Vanwalle

  Dirk Vanwalle is een gepassioneerd zelfstandig KMO ondernemer, burgerlijk ingenieur en senior CEO in een tiental (familiale) ondernemingen die hij de laatste 30 jaar kocht, doorverkocht of liquideerde. Hij is gespecialiseerd in startende of bedrijven in moeilijkheden of met groeiproblemen. Hij vertrekt vanuit een strategisch (marketing)plan, een (eenvoudige) 'direct' kostprijsstructuur en het opstellen van (conclusiegerichte) industriële boordtabellen, niet voor de boekhouder, maar voor het management, de ondernemer en de Raad van Bestuur. Zijn motto: 'ervaring & ‘doen’… ik durf mijn adviezen ook zelf realiseren!'

 • foto van Dirk Vyncke

  Dirk Vyncke

  Dirk Vyncke wil vooral helpen een antwoord te vinden op de vraag: 'Waarom ondernemen?!' Graag ziet Dirk ons als allemaal globaal verbonden en wil hij dit ook onderbouwen en benadrukken om zo die globale verbondenheid te kunnen bereiken.  Zijn ervaringen liggen in de energiesector en ook zijn algemene interesses (family, global, entrepreneurship) wil hij delen met jonge starters of entrepreneurs. 

 • foto van Frederic Jouret

  Frédéric Jouret

  Frédéric a développé une grande expérience au niveau management général et financier aussi bien dans l’industrie que dans des sociétés de services. Il apporte également son support, en tant qu’administrateur indépendant et investisseur, auprès de petites sociétés en croissance (tout secteur confondu) et il conseille les sociétés en difficultés ou dans une phase de turnaround, dans la recherche de capitaux et de financements.

 • Geert DeBecker

  Geert DeBecker is een ervaren "online serial entrepreneur". Hij startte samen met anderen verschillende succesvolle internetbedrijven, waaronder de eerste pan-Europese ISP's: EUnet & PING. Daarna deed hij ervaring op in Venture Capital met NEo Associates. Zijn laatste Belgisch verhaal was CarsOnTheWeb.com. Hij is nu actief in NYC en werkt er aan een nieuwe startup, EventBrowsr.com. Daarnaast helpt hij Tech startups in de Verenigde Staten en New York in het bijzonder, en leert hij hen om duizend maal groter te denken.

 • Hilde Ampe

  Hilde Ampe werkt als business coach rond persoonlijk leiderschap en groei. Ze is steeds op zoek naar de mens achter de ondernemer. Een onderneming groeit met een team enthousiaste en gemotiveerde mensen die passie, visie en missie delen. Haar doel is om “coaching” als managementtool en onderdeel van persoonlijk leiderschap door te geven. 

 • Ingrid De Clercq

  Ingrid De Clercq is co-founder van Congaz, dat zich focust op de menselijke kant van innovatie en entrepreneurship.  Hoe bouw je een startup team?  Hoe zorg je ervoor dat samenwerken met  sterk verschillende persoonlijkheden een absoluut voordeel blijft in plaats van een probleem?  Hoe versterk je je startup-cultuur?  Hoe maak je "constructief" ruzie?  Congaz ondersteunt startups in deze materie, niet met grote theorieën, maar met concreet advies.  

 • foto van Jan Picavet

  Jan Picavet

  Jan Picavet heeft uitgebreide commerciële en bestuurservaring als CEO en ondernemer en staat vaak in confrontatie met de problematiek van financiering van groeiprocessen, ontwikkeling en het vermarkten van technologie, hoofdzakelijk in een IT-Telecom product- en dienstensector en binnen een Europese context.

 • foto van Jurgen Heyman

  Jurgen Heyman

  Slaag je erin klanten te werven buiten je netwerk en dat van je team? Doorbreek jij dit glazen plafond? Een verkoopteam aanwerven, maar ook, dat team succesvol maken. Verkoop, marketing en ontwikkeling synchroniseren met de markt.  Hoe creëert je bedrijf waarde voor je klanten?  Maak van verkoop een herhaalbaar proces.

 • foto van Leo Boiy

  Leo Boiy

  Leo Boiy werkte in diverse bedrijven (IBM, Ford, Agfa en GE), in een internationaal kader en met een technische en MBA background. Dit vormde hem tot een ervaringsdeskundige in projectmanagement, research, budgetbeheer, marketing en productontwikkeling, productie en algemeen management. Deze knowhow wil hij graag uitwisselen en delen met (jonge) enthousiastelingen die iets willen opbouwen in onze maatschappij. 

 • foto van Leo Borms

  Leo Borms

  Leo Borms combines three life-long passions: the art of baking biscuits, a sharp commercial insight and a passion for inspiring people to lead their ventures.  He runs his own company with a strong loyalty to his personal mission : to lead by example with respect and empathy and to collaborate with people in a positive, inspiring manner in order to create a win-win situation for people and organizations. 

 • foto van Leo Exter

  Leo Exter

  Leo Exter’s specialty is marketing strategy and tactics for early-stage companies. He takes up issues  as  'How to best allocate a limited budget?', 'How to get the most out of your marketing efforts and money?' and 'How to get good at PR, social media and other tools quickly.'

 • foto van Marie Martens

  Marie Martens

  Marie Martens gained invaluable experience at leading communication companies, across EMEA and North America. She is driven by an entrepreneurial spirit and focuses her passion for marketing and branding on helping start-ups grow to their full potential. Now she is the founder of Twist Consulting.  

 • Pascale Van Damme

  Deze Belgische ICT Woman of the Year 2014 heeft van ondernemen als vrouw in een vooral mannelijke ICT omgeving een passie gemaakt. Vanuit die gedrevenheid wil ze meer aandacht en motivatie geven aan jongeren en vrouwen die naast studies in een ICT richting ook kiezen voor een praktische invulling van ‘ondernemen’. Wat zijn de valkuilen, de keuzes die je best niet maakt en hoe begin je er best aan? Pascale Van Damme is Managing Director van Dell Belux.

 • foto van Patrick De Groote

  Patrick De Groote

  Patrick De Groote heeft meer dan 40 jaar ervaring in uitbating , optimalisering en ontwikkeling van kleine, middelgrote en grote (beursgenoteerde) bedrijven. In een internationale context en met een degelijk netwerk, fungeert hij vandaag als coach en klankbord van het uitvoerend management en de raad van bestuur. Zijn houding is kritisch opbouwend, niet bang voor innoverende uitdagingen, enthousiast en enthousiasmerend. Daarbij staan waarden als bekwaamheid van de betrokkenen en fairness centraal.

 • foto van Philippe Van Cauteren

  Philippe Van Cauteren

  Philippe Van Cauteren is artistiek directeur van een museum en staat elke dag in contact met kunstenaars. Van hen leerde hij anders en ruimer te denken en de kunstenaars dwongen hem op een andere manier naar de stad en het museum te kijken. Zijn ervaring met kunstenaars is iets waar starters en jonge ondernemers beslist iets van kunnen opsteken. 

 • foto van Serge Van Haverbeke

  Serge Vanhaverbeke

  Serge Vanhaverbeke wijst bedrijven op een realistische manier op onbenutte kansen. Dat resulteert in stabiele groei, een competitief voordeel en winst.  Hij is thuis in de volgende domeinen: business strategie, marketing, sales en organisatie. Waar blijft hij bewust uit? Pure HRM (loon/verloning strategie), legal en financieel (louter de 'ruimte/grenzen’ weten volstaat).

 • foto van Wiliam Stevens

  William Stevens

  William Stevens kan jonge ondernemers helpen bij het leggen van pan-Europese contacten met name met investeerders. Daarnaast helpt hij ook met de evaluatie van het Europese potentieel van de business. 

In de professionele ontwikkeling van Volstok is Ajuinlei1 onontbeerlijk geweest, als een solide brug tussen opstart en groei, ademruimte voor je in het diepe springt.
Wouter Sel, Volstok
foto van Jochen Boeykens
De Ajuinlei is een broedplaats voor entrepreneurs. Je komt doorheen je hele carrière telkens opnieuw mensen tegen die daar zijn begonnen.
Jochen Boeykens, ZoekAdvocaat.be
Ajuinlei 1 biedt open en vrije ruimte aan, maar dan erg professioneel omkaderd. Een ideale step up voor een start-up.
Kenneth Saey, G-Flux
foto van Rombaut Valentijn en Joris
Ajuinlei 1 was voor RMBT een opstap naar de ondernemerswereld. Van hieruit konden we samen onze creatieve ideeën vormgeven.
Joris & Valentijn Rombaut, Rombaut bvba